„Munca noastră începe să dea roade, atât pe saltea, cât și în afara acesteia. Așa cum am promis în urmă cu ceva vreme, România va organiza anul viitor Campionatele Europene rezervate juniorilor. Mai mult, aș vrea să vă spun în premieră, că după o pauză de 40 de ani, suntem foarte aproape să organizăm în anul 2017 Campionatul European de seniori, menționând aici eforturile depuse constant de domnul Cristian Poteraș, care este vicepreședinte al forului european”, a spus Pârcălabu, înaintea Adunării Generale a Federației Române de Lupte, care a avut loc la sediul COSR.
Răzvan Pârcălabu a afirmat că primirea dreptului de organizare a Campionatelor Europene din 2017 nu ar reprezenta o surpriză, deoarece România a dovedit că are capacitatea de a găzdui competiții importante. „În opinia mea, organizarea unei asemenea competiții vine într-o ordine firească a lucrurilor, după ce anul trecut am reușit să organizăm la București două turnee internaționale, competiții ce pot rivaliza cu un campionat european sau mondial în condiții de concurs, organizare și cazare de patru stele. Numărul de țări participante a fost un record pentru noi după 1989, fiind prezente 28 de țări”, a completat Pârcălabu.
Oficialul FRL a precizat că 40 de sportivi primesc burse olimpice din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român. „Am înființat trei centre de excelență rezervate cadeților, ridicând astfel la șase numărul centrelor olimpice și naționale, fiind printre primele federații care se pot lăuda cu un număr atât de mare. În acest moment există 40 de burse olimpice, cu mult mai mult decât am sperat. Campionatul național U23 a fost înființat cu un an înainte ca federația internațională să introducă la această categorie de vârstă campionatul mondial. De asemenea, am mai înființat două campionate, pentru copii de 10-12 ani și 13-14 ani”, a explicat Pârcălabu.
La Adunarea Generală a Federației Române de Lupte au participat ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, președintele COSR, Alin Petrache, precum și mai mulți campioni olimpici sau europeni.
De-a lungul istoriei de 85 de ani, luptătorii români au cucerit șapte medalii de aur, opt de argint și 17 de bronz la Jocurile Olimpice. Ultima medalie cucerită de un luptător român la Jocurile Olimpice a fost în 1992, la Barcelona, când Ioan Grigoraș urca pe treapta a treia a podiumului la categoria 130 de kilograme.